Monday, March 11, 2013

Importanta scaunului auto pentru siguranta copiilor in masina

Folosesc masina zilnic - locuim intr-un oras mare - si vad atat de des in trafic, in alte masini, copii mici sub 6 ani, singuri pe bancheta din spate a masinii, stand in picioare, vorbind cu tatal sau mama care se afla la volan. Si de fiecare data ma cutremur - nu pot sa nu-mi imaginez ce se poate intampla cu acel copil la un eventual impact. Pentru ca oricat de atent spune acel parinte ca va conduce, avand copilul in spate, ceilalti soferi nu sunt atat de atenti - unii sunt chiar grabiti, atat de nepasatori, ca sa nu spun inconstienti in felul in care conduc.
In alta ordine de idei, noi, soferii, ne punem centur,. avem airbags etc - deci mi se pare absolut necesar ca si copiii, mai ales copiii, sa se afle in siguranta in masina. Deci, cum ii protejam in masina? Asezandu-i in scaunul auto de fiecare data cand circulam, chiar daca distanta e scurta, chiar daca copilul promite ca va sta cuminte daca e lasat sa stea pe bancheta in spate, chiar daca e un adult in spate care-l poate tine in brate. Cel mai in siguranta e in scaunul auto!

Cand am primit recent propunerea de a ma implica in  Campania de Responsabilizare in Siguranta Auto - un proiect initiat si sustinut de Bebetex, am fost imediat de acord.


De ce sunt de acord si sustin aceasta campanie? Pentru ca poate asa, cu articole, cu informatii, poate vom reusi sa ii sensibilizam pe cat mai multi parinti sa constientizeze cat e de important pentru copiii lor sa fie asezati in scaunul de masina.
Chiar daca distanta de parcurs e mica, chiar daca copilul promite ca sta 'cuminte' pe bancheta din spate a masinii, copilul trebuie asezat in scaunul auto! Pentru ca un copil de 3-4 ani e imprevizibil, nu-i asa? Poate ca nu sta chiar locului si prin asta poate distrage atentia soferului de la condus.

Daca ii asezati de mici in scaunul auto, copiii se vor obisnui in scaun si nu vor fi refractari. Asa am procedat cu fiica mea, am obisnuit-o de mica, si acum, la 4 ani si aproape jumatate ai ei, nu am nici o problema in a circula cu ea - in scaunul auto, in spate, iar eu linistita ca se afla in siguranta.

Despre Bebetex
Bebetex este un magazin online şi se adresează părinţilor care vor ca transportul copiilor lor să se facă în deplină siguranţă. Astfel, Bebetex vă pune la dispoziţie o serie de scaune auto, cărucioare şi accesorii, în concordanţă cu normele şi standardele de calitate europene, cărucioarele şi accesoriile având ultimul standard EN iar fotoliile auto fiind omologate ECE R44/04.

Pentru că Bebetex îşi doreşte să ajungă la cât mai mulţi părinţi sau viitori părinţi cu informaţii despre securitatea în maşină, siguranţa şi confortul celor mici atunci când călătoresc, a iniţiat Campania de Responsabilizare in Siguranta Auto, care se adresează tuturor acelora care doresc să facă o schimbare, care doresc o informare corespunzătoare şi care vor să îi protejeze pe cei mici de pericolele care pot apărea în maşină.

Statusurile postate pe pagina Bebetex de Facebook şi articolele promovate pe blogul Bebetex au ca scop centralizarea informaţiile de care părinţii au nevoie referitor la siguranţa auto a copiilor lor. De asemenea, se vrea sa se tragă un semnal de alarmă pentru a atentiona parintii că din ce în ce mai mulţi copii sunt accidentaţi atunci când sunt în maşină.
Accidentele rutiere reprezintă principala cauză a morţii copiilor cu vârste între 2 şi 14 ani. Mai mult de jumătate din cazurile în care copiii sunt ucişi în accidente auto sunt din cauză că aceştia nu purtau centura de siguranţă sau nu erau instalaţi corespunzător într-un scaun auto special.

Pentru a afla mai mult informatii despre Bebetex, despre produsele pe care le ofera, dar si pentru a afla cum sa alegi cel mai potrivit scaun auto pentru copilul tau, vizitati site-ul web Bebetex, blogul Bebetex, sau pagina lor de Facebook.

Aaaaa, si nu uitati sa reveniti maine - vom avem un concurs in care Bebetex va oferi un scaun auto Nania Trio SP Comfort celui mai norocos participant!

No comments:

Post a Comment