I. a fost mereu iubitoare de muzica, dar mai mult a ascultat muzica de copii (in diverse limbi, ceea ce a si ajutat-o mult la invatare), decat alte genuri muzicale. Din cand in cand asculta CD-urile de la cartile din seria Padurea Muzicala si alte cateva CD-uri cu muzica clasica, dar recunosc ca nu am avut un obicei din a o expune frecvent si constant la muzica clasica.
Am vazut in urma cu cateva luni ca e interesata de muzica clasica mai mult decat de obicei, ca retine compozitori si piese, intreba de diverse genuri de muzica si atunci am dat mai multa atentie educatiei muzicale.
Am cautat carti despre istoria muzicii, despre diversi compozitori, am cautat fragmente pe youtube, opere pe DVD, am fost la concerte.
Am ascultat de pe acest site - Classics for Kids - despre compozitori si operele lor - de exemplu, despre the Nutcracker. Veti gasi acolo si mici activitati corelate cu podcast-urile.
Apoi, pentru a ne pregati de un eventual studiu al pianului, am cumparat Little Musician - e un program de educatie muzicala pentru copii, facut dupa sistemul Doman. E un program deosebit, vi-l recomand din inima, va invit sa luati varianta free care ofera acces permanent la primele 10 lectii si sa cititi mai mult despre ce contine.
Si ne-am dorit sa incepem studiul pianului :) Pentru inceput, am cautat sa vad ce programe online sunt pentru copii, pentru invatarea pianului, urmand ca, pe viitor probabil sa continuam cu un profesor.
Un review foarte bun a catorva programe cunoscute de educatie muzicala si invatare a pianului acasa pentru copii le gasiti in acest articol - 10 Music Education Products for Kids . Tamsyn incepe si ea cu Little Musician, mentioneaza programul Kinderbach (primele lectii sunt gratuite online, le-am incercat si noi si ne-au placut), se opreste la Piano Wizard si Soft Mozart (cele doua software-uri pe care le iau si eu in considerare si nu ma pot decide inca), si are un review bun despre Hoffman Academy - si am fost bucuroasa sa citesc asta, pentru ca de cateva zile am inceput si noi lectiile de la Hoffman Academy.
Despre Hoffman Academy am tot auzit pe grupurile americane de homeschooling si am zis sa il incercam sa vedem despre ce e vorba. Programul consta in lectii video gratuite, iar, cine doreste, poate sa cumpere materiale printabile contra cost (care nu sunt neaparat obligatorii, cel putin la nivelul 1, din cate am vazut eu). Lectiile video sunt foarte bine facute, structurate in sesiuni de aproximativ 10 minute, bine explicate la nivelul copilului - le-am urmarit impreuna cu I. si nu a avut nevoie de explicatii in plus, reuseste sa urmareasca si sa inteleaga singura informatiile de acolo. De asemenea, Mr Hoffman e vesel, jucaus, foloseste povesti si jocuri - va spun sincer, suntem foarte incantate. Lectiile le gasiti si pe youtube, daca preferati varianta aceasta.
Pentru a urmari lectiile de la Hoffman Academy aveti nevoie de un pian/keyboard(orga) insa acestea nu trebuie conectate la calculator, asa cum e nevoie pentru alte programe (cum e Piano Wizard sau Soft Mozart).
Pe blogul lui gasiti multe articole interesante, de exemplu la ce sa ne uitam cand alegem un pian/keyboard pentru incepatori.
Noi am cumparat (la sugestia Cameliei, careia ii multumim pentru sfat), un Yamaha Piaggero NP11.
Pentru Little Musician nu aveti nevoie de pian/keyboard.
Cam asta am facut noi pana acum, in ceea ce priveste educatia muzicala acasa. Voi cum ati procedat? Ce resurse folositi, ce programe? V-as fi recunoscatoare daca le-ati impartasi cu noi!
Imi place Hoffman Academy, copilul e vrajit. Multumesc pentru recomandari. Fara voi nu stiu daca as fi descoperit Hoffman Academy sau algebra pentru copii.
ReplyDelete