Thursday, January 28, 2016

Terry Deary's History Tales - povesti pe teme istorice pentru copii

Trebuie sa va arat azi colectia de carti pe care le citim in aceste zile, I. este extrem de incantata de ele si marturisesc ca si mie imi plac.
Le-am comandat la risc, de pe Book People, fara sa stiu prea bine cum arata inauntru, si m-am bucurat ca de data aceasta le-am nimerit bine :)
Terry Deary's History Tales e un set de povestiri istorice - fictiune - dar bazate pe date reale, pe obiceiuri reale, din care copiii pot invata multe, fara a fi lectii propriu-zise de istorie.

Colectia are 4 seturi, fiecare cu 3 carti - Greek Tales, Roman Tales, Egyptian Tales si Viking Tales, adica 12 carti in total.
Istorioarele sunt amuzante dar si antrenante, usor de urmarit, scrise pentru copiii care au inceput deja sa citeasca in engleza (sunt propuse pentru copiii peste 7 ani).
Le-am luat asa la set de pe Book People pentru ca vine mult mai ieftin decat daca le-as fi luat la bucata (pretul este de 10 lire tot setul).
Cartile sunt impartite pe capitole si fiecare carticica are la sfarsit 2 pagini de explicatii mai clare, legat de informatiile din poveste.


De exemplu, una din cele 3 povesti egiptene este 'The Magic and the Mummy' (Magia si Mumia). E povestea unei fetite egiptene care este adusa de tatal ei sa invete procedeele mumificarii, pentru a-l ajuta pe el in munca lui. Astfel, i se explica fetitei, si noua, ce insemna mumificarea - in detalii, unde se face incizia, cum se procedeaza etc.

Cartea are pe fiecare pagina cate o imagine alb-negru, iar textul este relativ simplu. Unele pagini au mai multe propozitii, altele mai putine, dar vocabularul este accesibil. Povestea e in unele locuri hazlie, in alte ori te tine cu sufletul la gura :)


Aflam ca a murit faraonul si urmeaza sa fie adus sa fie mumificat, iar fetitei ii revine sarcina de a mumifica pisica acestuia! Care e vie, dar care, conform obiceiului lor, trebuie sa isi urmeze stapanul in viata de dincolo.


Fetita e tare intristata, nu poate face aceasta, si pune la cale un plan prin care sa salveze pisica :)


In alta carte din colectie - 'The Plot on the Pyramid', invatam despre cum era construita o piramida.

Eu le gasesc un material excelent pentru copiii mai maricei ca sa citeasca in engleza, dar si sa invete despre istorie intr-un mod placut si relaxat.
Voi mai cunoasteti astfel de carti?

2 comments:

  1. This is a fantastic quick read of historical fiction based on real events during Ancient Egypt, when important individuals and animals were preserved through mummification. Squeamish kiddos may have a problem with the descriptions of the organ removal.

    ReplyDelete
  2. The government of Pakistan initially had ownership of K-electric and then they sold a majority of shares into an Abraaj company. Now, these companies invest and improve the efficiency of the industry and power plant that it operates on. As of 2019, the Government of Pakistan owns 24% of shares in K-electric. The Abraaj Group has 66% of shares in this company.K-Electric To check your latest K-electric online Bill, you need the following four things like Account Number of thirteen digits that is Compulsory, rest of all (Consumer Number (8 digits), e-mail, and Mobile Number) are Optional

    ReplyDelete