Monday, February 20, 2012

Inceput de blog

Incep acest blog cu gandul de a prezenta cate ceva despre ceea ce facem noi acasa. Despre felul in care invatam engleza, activitatile care le facem, cartile pe care le citim, blogurile pe care le urmarim, etc.

8 comments:

  1. Felicitari pentru blog!!! Si la cat mai multe articole!! :)
    Va vom urmari cu interes!! :)

    ReplyDelete
  2. Multumim Coca, multumim! Numai timp si inspiratie sa fie ;)

    ReplyDelete
  3. Astazi m-am reabonat pe blogul tau....prima data nu a mers si cand am vrut sa intru din nou , imi scria ca e privat ...probabil lucrai la el.
    Felicitari pentru toate activitatile voastre frumoase si complexe!! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Coca, multumim tare mult!
      Ma bucur ca ai revenit, si te asteptam cu mult drag in continuare!

      Delete
  4. Buna, am gasit de 2 zile blogul tau si nu reusesc sa citesc tot, plus multe trimiteri la alte site-uri straine, nici nu stiu de unde sa o apuc, daca sa cumpar little pim,etc. Dar vreau sa te intreb Adina de la ce varsta ai inceput practic cu toate aceste acrivitati? Fetita mea are 1 an si 11 luni, rosteste cuvintele la cantece in engleza sau spaniola, dar acum ea nu sta locului ca sa ii arat litere, cifre, culori. Desi numara pana la 12 sau alte lucruri, dar ce vreau sa zic ca acum e ocupata cu cataratul si nu sta intr-un loc. De asta te intreb, cand ai inceput mai ecaxt? Multumesc mult si ma bucur ca te-am gasit!
    Cu drag, Adina!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna Adina! Sa vedem... cu engleza am inceput la 1 an, iar cu activitatile mai 'structurate', sa zic asa, la 2 ani si jumatate. In jurul acestei varste - 2,5 ani - a inceput I. sa stea sa-i citesc carti, sa participe la activitati(simple), jocuri, jucarii educative - iar eu am inceput sa caut, tot asa cum cauti tu acum :), idei pe net. Pentru mine, sursele principale de inspiratie au fost http://www.1plus1plus1equals1.net/ (Tot School) si Raluca de la http://caietpentrucasamea.wordpress.com/.
      Legat de Little Pim - daca voi stiti engleza si spaniola, o puteti invata voi acasa (prin cantece, vorbind cu ea, citind carticele simple, cu imagini, adaptate varstei ei - acum e varsta cand absoarbe cel mai bine limbile straine, chiar mai multe deodata). Little Pim e foarte simpatic, insa destul de basic - cu scopul de a introduce primele cuvinte intr-o limba straina copiilor - e foarte bun in cazul in care parintele nu cunoaste acea limba si doreste ca totusi copilul sa o invete.

      Ideea e ca, la varsta de 2 ani copilul e foarte receptiv -chiar daca ti se pare ca nu-i atent, ca e mereu in miscare, sa stii ca 'absoarbe' tot ce ii arati si ii spui.
      Iti mai recomand blogul Andreei - http://crestem-impreuna.blogspot.ro/
      Si acest forum: http://forum.brillkids.com/ mai ales
      http://forum.brillkids.com/teaching-your-child-signing-speaking-foreign-languages/

      Si cartea lui Glenn Doman - How to Multiply Your Baby's Intelligence - e gratuita, de aici: http://www.mediafire.com/view/?mwr0bprs28ejo4z

      Ok...daca vrei sa ma mai intrebi ceva, te rog, spune:) Ti-am dat tema de casa:)
      Sa aveti mult spor, pe curand!!

      Delete
  5. Uau! Multumesc din suflet! Chiar ca mi-ai dat lectii pentru acasa :). Am vazut si eu ca Little Pim e cam basic pe youtube, am vazut vreo 15 filmulete si asteptam ceva mai greu, spaniola cum ai spus si tu intr-un articol e foarte usoara, eu am invatat-o stand in vacanta la parinti in 2 veri chiar bine, eram la fel ca tine, desi intelegeam tot, nu puteam sa vorbesc. O sa ma uit peste tot ce mi-ai dat si iti multumesc ca mi-ai raspuns. Imi venea sa ma apuc sa fac alfabet sau sa cumpar, mi se parea ca timpul trece si ca eu stau si de asta ti-am scris ca nu stiam de unde sa incep. Cantecele in engleza si spaniola stie ca din astea aude zilnic, acum ea le cere si eu is contra tv-ului. Te imbratisez cu drag!

    ReplyDelete
  6. Buna Adina, Sunt noua pe blogul tau si am incercat sa citesc de la inceput ca sa gasesc o idee de cum sa pornesc si eu activitati in engleza cu baietelul meu Andrei care are 3 ani.
    Cantecele pe youtube i-am mai pus, dar nu as putea zice ca l-au atras....
    Sunt curioasa, tu cum procedezi in orice activitate in engleza, ii traduci in romana sau cum? daca ai timp, m-ar interesa inceputurile....voastre :)
    multumesc

    ReplyDelete