Sunday, August 26, 2012

Invitatii la joaca

Am vazut recent pe blogul The Imagination Tree si pe pagina lor de Facebook, invitatii zilnice la joaca. Gasiti aici mai multe informatii. Imi plac mult ideile lor, de fapt si eu obisnuiam sa fac asa ceva vara trecuta, sa pregatesc o activitate pentru I. pentru cand se trezea din somnul de la pranz. O activitate mai noua, mai degraba pe partea artistica, creativa, open-ended, pe care I. sa o faca singura, cat dorea ea. De fapt, o idee pentru a incepe joaca...si apoi trecea la alte jocuri, alte activitati. Imi plac mult ideile de la The Imagination Tree si, inspirata de ei, mi-am propus sa reincep aceste invitatii la joaca.

Iata prima invitatie la joaca ce am pregatit-o ieri, rapid, in timp ce I. dormea de pranz. 


Hartie mare, lipita de parchet cu banda de hartie (nu lasa urme, se desprinde usor), stampile cu animale, bucatele de creioane groase, si un set de markere cu role (luate dintr-un magazin chinezesc). Stampilele si markerele nu le-a folosit de 2-3 luni.

I. a fost f incantata cand s-a trezit si le-a vazut: 'For me?' a intrebat.


Stampilele si rolele au fost preferate:)


A doua invitatie la joaca, pentru astazi: Acvariu cu orez colorat! 


De fapt, sa fim corecti, a fost invitatie cu pisica la joaca!


I. a fost tare mirata la inceput - de orezul colorat albastru. Apoi, a trecut la actiune:

Cine vrea un milkshake?
Pescuim
Fine motor skills - turnam, umplem, folosim lingura
Crocodilului ii era foame.....

Noua ne-au placut activitatile, au tinut-o pe I. ocupata si interesata. Continuam :)

9 comments:

  1. Wow, ce super sunt activitatile! Si S. a avut carioci din alea si multa vreme operele lui au stat pe perete, pentru ca fost tare mandru de ele! iar orezul albastru trebuiasca il fac si eu, arata super!!! Sa ne inviti si pe noi la joaca la voi odata :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumim, Raluca! Da, m-a lovit inspiratia weekendul asta, cu activitatile:)) va invitam cu mare drag, sunt singura ca laolalta, distractia va fi mai mare!;)
      Cu scrisul pe pereti, am avut mare noroc (pana acum, cel putin:)), ca I. nu a atentat la asa ceva. Sper sa nu-i vina idei de-acum inainte:))

      Delete
    2. A, nu a scris pe pereti- a scris pe foi, pe care apoi le-am expus cu mandrie pe pereti :) NU prea a scris nici el pe pereti!

      Delete
    3. :) Inseamna ca bine am citit ce mi-ai scris, de am inteles cu totul altceva ... :) Daaa... Si I. vrea sa-si expuna operele asa, pe pereti:)

      Delete
  2. Roxana a scris un articol excelent despre busy bags. ce zici, participi si tu cu idei?:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, am vazut, o idee excelenta, imi place mult ce a facut Roxana. Eu am incercat un 'busy box' cu plastilina - tot o cutie transparenta cu capac, mai mica, unde am pus laolalta cutii de plastilina, unelte si alte chestii de recuzita. A avut mare succes, ca sunt toate f vizibile. Va ramane la indemana. O sa pun poze, cand apuc:)

      Delete
  3. 'For me?' - so cuute! :)
    am sa ma las si eu inspirata de voi si o sa pregatesc un acvariu cit ai zice peste!

    ReplyDelete
  4. daaaaaaa, negresit! :))) presimt ca o sa fie unul origami, spre disperarea foilor patrate :D

    ReplyDelete