Friday, August 10, 2012

Language Learning: Early Readers

Tot cautand carti in engleza potrivite pentru I., dar si informatii despre invatarea cititului in engleza, am descoperit cartile denumite 'Early readers'. Aceste carti contin fraze scurte si imagini sugestive, fiind structurate pe mai multe nivele, in functie de nivelul la care copilul se afla in invatarea cititului.
Aceste carti sunt foarte bune si pentru copilasii care invata engleza ca a doua limba, continand text putin, repetitiv, fiind excelente pentru copiii care stiu deja sa citeasca.

Pe site-ul We Give Books se gasesc mai multe astfel de 'Early readers'.
Nivel de inceput ar fi cel de 'Pre-Reading', sau Level 1 cum e de exemplu cartea In the Park sau Family Vacation. Mi se pare foarte utile in invatarea englezei, avand text putin, ilustratii atractive pt copii etc. Se pot lista, sau citi direct online.

Noi am primit recent cateva astfel de carticele de la prieteni din Statele Unite si m-am gandit sa prezint una dintre ele. Am ales cartea 'Follow Me, Mittens', despre o pisicuta pe nume Mittens, deoarece am aflat de la Luckyrock ca in data de 8 august a fost Ziua Internationala a Pisicilor!


Cartea are pagini putine, text putin si ilustratii frumoase, mai ales pentru micii iubitori de pisici! Iata cam ce contine:





Noua ne-a placut mult; a mers bine si cu cantecelul The Three Little Kittens.

Din cate am vazut pe pagina Barnes&Noble, sunt multe alte titluri de early readers disponibile, fie in format clasic, fie in format electronic, pentru Nook (aceasta este tableta celor de la Barnes&Noble, care se gaseste de cumparat si in tara noastra, prin care poti cumpara carti electronice pentru copii si adulti.).

De altfel, am vazut ca si la noi in tara au inceput sa apara astfel de carti, early readers, in limba romana. Eu am vazut la editura Gama , poate mai sunt si la alte edituri.

3 comments:

  1. ce draguta e cartea si ce simpatica e pisicuta!
    multumim pentru recomandare.:)

    ReplyDelete
  2. Am incercat sa listez o carticica si-mi ies doar dungi negre. A incercat cineva sa le listeze?

    ReplyDelete