Tuesday, July 29, 2014

Russian Language Update - Ce-am mai facut cu limba rusa

Asa cum va spuneam intr-o alta postare, pe I. o apuca din cand in cand si limba rusa.
I-am cautat cateva materiale pe youtube si am cumparat recent si o carte de la Usborne cu primele cuvinte in limba rusa, se vede in al doilea video mai jos.

Am mai folosit o aplicatie pe ipad cu flashacards interactive in limba rusa LinguPingu - - dar chiar numai cand a vrut ea, eu nu am avut ambitia sa o invat inca o limba, mai ales una care nu o cunosc defel si nu am mare afinitate cu ea. Dar ei i-a placut, asa ca, din cand in cand s-a jucat jocul pe ipad, a retinut cuvintele, a mai cerut sa-i pun cate un episod de Masha si ursul.
Pentru cei interesati, aplicatia de care va spuneam are si variante in alte limbi, e foarte draguta pentru copiii mici care invata o limba straina.

Tot cand a vrut ea i-am pus pe calculator tot asa, flashcarduri cu cuvinte in limba rusa (le-am pus pe o lista aici) si le-am urmarit impreuna. Ii place sa repete cuvintele spuse acolo, si chiar am inregistrat-o, sa avem ca amintire, repetand cuvintele.


Rezultatul e ca, cu relativ putin input, a retinut destul de multe cuvinte, stie cum se numesc animalele de la ferma, dar si cateva salbatice, stie cateva fructe, mancare, obiecte de prin casa, partile corpului, jucarii, etc; a invatat sa numere pan la 5 deocamdata, acum invata culorile. A dedus singura cum se formeaza pluralul. Si incearca sa formeaze propozitii, dar inca nu ii prea iese schema :)

De cateva zile folosim si cartea First Hundred Words in Russian, de la Editura Usborne. Noi am comandat-o prin Carticica. I.-nei i-a placut mult.
Ce mi-a placut mie la carte este ca are si transcrierea fonetica a cuvintele din rusa in engleza, sub fiecare cuvant scris in limba rusa, astfel incat si I. poate citeasca cuvintele care inca nu le cunoaste in rusa. Am rugat-o sa rasfoim impreuna cartea si sa ne uitam la cuvintele care le cunoaste deja.


Aveti cumva si alte sugestii de materiale pentru invatarea rusei acasa, pentru copiii sau pentru adulti?

(5 ani si 10 luni)

No comments:

Post a Comment