Friday, February 15, 2013

Montessori-style World Continents Pin Map with Flags / Recapitulam continentele in stil Montessori

Despre continente noi am mai invatam, daca va amintiti lectia noastra despre continente. Inca de atunci am vrut sa fac o harta a continentelor in stil Montessori, cu stegulete - si iata ca acum am reusit - si ne folosim de acest material pentru a relua lectiile de geografie.

Am folosit World Continent Pin Map with Flags - materialul gratuit aflat in sectiunea Montessori Print Shop - Free Materials.
Aveti acolo steguletele cu continentele (denumirea pe o parte si forma continentului in culoarea specifica), aveti harta alb-negru a continentelor, precum si toate instructiunile de folosire.

Steguletele si harta se printeaza. Noi am colorat harta in culorile specifice Montessori - pentru ca cei mici sa retina mai bine localizarea fiecaruia. Apoi lipiti stelutele pe scobitori.

Am folosit cardurile cu continente in stil Montessori de la The Helpful Garden.

Mai intai prezentati copilului materialul, continentele, etc si apoi ii aratati cum se pun steguletele pe tabla de pluta.


Este un material inedit, care pe langa beneficiile cognitive, ajuta si la dezvoltarea motricitatii fine a copilului prescolat. In plus, nu e dificil sa il realizati si copilul il poate relua oricand.

2 comments:

  1. Foarte frumoasa lectia, multumim pentru linkuri.

    ReplyDelete
  2. Minunat, imi place mult! Sper sa reusesc sa realizez toate materialele pentru o lectie de geografie in curand. Multumim!

    ReplyDelete