Tuesday, October 22, 2013

German Learning Update - Sau ce am mai facut noi cu germana


Dupa cum am mai povestit, cu putina vreme in urma I. si-a manifestat dorinta sa invete si limba germana.
Nu am fost nici foarte hotarata si nici prea consecventa in aceasta directie (e totusi a 5-a limba), dar am facut asa, cate o ora pe saptamana, la cererea I.-nei, mai mult cu scopul de familiarizare cu sunetele limbii, prin ascultarea de muzica, cateva desene pe youtube, am citit 2-3 carticele etc..

Ne-am inscris si la Biblioteca Centrului Cultural German (de fapt e acces gratuit pentru cei care au Cardul Confluenta Culturilor, primit de cei abonati la Mediateca Centrului Cultural Francez din Tm.). Am luat cateva carticele, un CD cu muzica si un DVD tot cu muzica pentru copii.

Cu toata ca expunerea la germana a fost putina, am invatat totusi cate ceva, eu si I. Ea mai mult, intelege intr-o buna masura cand i se vorbeste in germana, si poate spune cateva propozitii, la randul ei.
Am incercat sa o 'provoc' la o mica discutie in germana, in timp ce se juca cu un puzzle vechi, pe care-l nu stiu cum l-a descoperit si pe unde :)


Am inceput sa mergem si la un playgroup in limba germana, unde e muzica, joaca si activitati in limba germana, o data pe saptamana. Acolo a prins si cantecelul de mai jos.


In mod sigur, daca eu as vorbi mai bine germana, ar avea mai multa expunere si ar invata mai mult si mai repede.
Si imi pare rau ca nu stiu mai mult :(
Dar asta e, macar asa avantajul e ca invat si eu cate ceva, alaturi de ea!

Voi, ce mai faceti? Ce limbi straine mai invatati? :)

2 comments:

  1. Buna ! Si pe mine ma intereseaza foarte mult germana pentru copii ...am fost acolo toata vacanta de vara , fetita mea am mers la scoala acolo , si as dori sa merg mai departe cu studiul acestei limbi ...Din pacate in aceeasi situatie ca si tine sunt si eu , nu stiu mai nimic si nu o pot ajuta ...in JUDETUL NOSTRU nu e nimic pentru germana , nici macar pentru adulti , dar mite pentru copil ...nu am gasit pe nimeni care sa stie germana , am mers si la birourile de traduceri autorizate pe germana , sa caut un profesor la care sa o pregatesc , NIMIC !! Foarte greu gasesc si resurse , mai ales audio in germana ...sunetul nu este foarte clar si nu se intelege prea bine ! E greu ...!!!....Oricum , multumesc pentru toate resursele impartasite de voi pe acest blog!

    ReplyDelete
  2. Buna!
    Ne poti spune unde mergeti la grupul de joaca in germana?
    Multumesc

    ReplyDelete