Thursday, April 3, 2014

O zi din scoala noastra de acasa / A day in our homeschool

Am vrut sa fac o postare despre o zi din viata noastra de scoala acasa, asa ca ieri am incercat sa fac poze si sa o inregistrez pe I. in activitatile ei. A fost o zi mai scurta, nu a lucrat tare mult, a stat mult pe afara, prin curte, dupa-amiaaza am fost cu ea din nou afara, la plimbare, asa ca poze prea multe nu am. Nu ramane decat sa mai o 'urmaresc' si in alta zi si sa o pozez mai mult:)

Deci sa vedem, ce a lucrat I. ieri?

A citit o poezie din cartea 'Circle Time Poetry Science' de la Scholastic - eu am luat mai multe carti in genul acesteia, in format pdf, de la Scholastic, zilele trecute cand au avut o oferta recent la pretul de 1 dollar cartea. Daca nu ma insel, oferta e inca valabila, incercati aici.


Apoi a facut cateva exercitii de scriere - acum invata sa scrie literele, pana acum nu a avut nici cel mai mic interes, asa ca nu am fortat-o. Acum vrea si se straduie. E bine.

Apoi a citit lista de cuvinte de mai jos (blends, in limba engleza). Le-a citit direct, numai la 'spud' si 'brass' s-a incurcat, fiind cuvinte noi, si a trebuit sa le citeasca pe litere. In rest, a zic direct cuvantul.


A vrut activitati legate de Paste si nu am avut nimic pregatit in afara de niste printables de acum un an, cu iepusasi, asa ca s-a delectat cu ele, desi simple pentru ea, cate vreme eu am facut altceva. Nu mai folosise de ceva vreme clestisorii de rufe, asa ca s-a distrat :)Am facut apoi un pic de sah. Ne-am apucat de sah in urma cu cateva zile. Pana acum nu a fost interesata, cu toate ca are jucatori de sah in familie, dar acum e.


Am invatat zilele trecute cum muta regele, am continuat cu turnurile si acum exersam capturarea pionilor cu turnul si apoi sah la rege cu turnul. Facem cate un pic in fiecare zi.
Pentru sah folosim si aplicatia pentru ipad Dinosaur Chess. V-o recomand si voua, daca doriti sa ii invatati pe copii sah, este foarta buna, are lectii si mici jocuri incluse, este folosita de profesori de sah pe care ii cunosc. Este disponibila si pe ipad si pe android.

S-a mai jucat apoi, s-a uitat 15 min la Caillou in limba spaniola, a mai rasfoit niste carti, si am rugat-o sa citeasca un pic din 'Can't you sleep, Little Bear'? E o carte pe care i-am citit-o o singura data, mai demult, deci textul e la prima vedere.


Apoi, nu mai stiu ce-a mai facut :) spre seara am fost prin oras, s-a jucat, a facut un puzzle, iar inainte de culcare am citit impreuna 3 carti. Impreuna, adica eu citeam pagina din stanga, iar ea, pagina din dreapta, si tot asa. Si dupa ce terminam, de obicei o apuca pe ea cititul singura, si citeste si citeste ... si se face tare tarziu.

Cam atat rezumatul zilei noastre de ieri .... A fost o zi fara stiinta, geografie, istorie sau altele, pentru ca ... asa s-a nimerit. Poate daca viitoare, o sa avem, cand va voi povesti despre alte zile din viata noastra.
Va dorim zile minunate si primavara insorita!

(I. are 5 ani si jumatate)

No comments:

Post a Comment