Monday, September 29, 2014

Cartile calatoare de la Micul Cititor (1)

Asa cum ne cunoasteti deja, noi suntem mari iubitori de carti! Si cu atat mai mult, iubim cartile in limba engleza! Cele pe care le avem deja sunt citite si re-citite de multe ori, iar cartile noi o bucura pe I. nespus. Inchide ochii si astepta zambind surpriza :)

Cand a fost I. mica, pentru a o ajuta sa invete mai usor engleza, am decis la un moment dat (cand ea avea cam 2 ani si si jumatate) sa ii citesc numai in limba engleza. Despre cum am procedat am mai scris si in alte postari, cum ar fi aceasta si am dat si exemple de carti potrivite, aici.

Sa gasesc carti in engleza pentru ea, acum 3-4 ani, a fost o adevarata provocare. Pe atunci nu stiam ca se pot comanda carti pe Bookdepository.com (cu transport gratuit acasa.). Si nu aveam nici distribuitori Usborne, pentru a cumpara carti de la ei.
Am cumparat ce am nimerit prin librariile Carturesti, am cautat sa imprumut ce am gasit la bibliotecile din orasul nostru, am citit carti online, carti gratuite pe Kindle (detalii pe blog in sectiunea English Learning) etc.

Desigur, nu e simplu nici din punct de vedere financiar. 
De aceea, m-am bucurat cand am vazut ideea Adinei, de la Micul Cititor, de a organiza o 'biblioteca calatoare'. 
Este o idee minunata atat pentru cei care vor sa testeze cartile Usborne, in ideea de a le achizitiona apoi, dar mai ales folositoare pentru copiii care iubesc cartile, care vor mereu carti noi, si care vor invata engleza si atatea lucruri noi, fara un efort financiar considerabil din partea parintilor!
Aveti la dispozitie, pe langa cartile pentru copii, si o lista cuprinzatoare de carti de educatia si cresterea copilului.

Am decis sa ne inscriem si noi in biblioteca virtuala a Micului Cititor si am primit, cu multa promptitudine, primul set de 4 carti pe care ni le-am ales.


- Little Red Hen  (seria Usborne First Reading, varsta 5+, dar eu as spune mai degraba 3+)
- Aladdin (seria Usborne Youg Reading, varsta 5+)
- Around the World in 80 days (varsta 6+)
- Ice Cat (varsta 7+)

Ne-am bucurat sa deschidem pachetul cand a ajuns, si am trecut la citit :)
I. a citit singura Little Red Hen, apoi am trecut, bineinteles, la Aladdin - una din povestile ei preferate de pana acum, o aveam in romana, dar in engleza, nu.

Little Red Hen
Bineinteles ca eu am citit si recitit Aladdin, apoi a fost randul I-nei sa citeasca din ea. 

Aladdin
Ne-au incantat aventurile din Around the World in 80 days - si ne-a vrajit in mod deosebit povestea din cartea Ice Cat.

Around the World in 80 days
Cum I. e o mare iubitoare de pisici, i-am ales in mod special aceasta carticica, cu toate ca e recomandata un pic peste varsta I.-nei, ne-a placut mult povestea pisicii de zapada care pare a prinde viata noaptea, intruchipand supararile baietelului care a creat-o. E o poveste de copii mai mari, care a facut lin trecerea pentru noi la acest tip de carti pentru noi. I. a citit si ea din Ice Cat. 

Ice Cat
Cartea preferata a I-nei din cele 4? Aladdin. A mea? Ice Cat :)

Multumim Adina (Micul Cititor) pentru efortul de a pune la dispozitia parintilor si a copiilor aceste unele minunate de invatare care sunt cartile Usborne!
Cartile si informatii despre ele le gasiti si pe Facebook Micul Cititor

No comments:

Post a Comment