Wednesday, September 17, 2014

Beginning chapter books - Little House Animal Stories

Va mai amintiti de aventurile Laurei Ingalls din "Casuta din preerie"? Eu una ma uitam cu mare drag la toate episoadele cu cele 3 surori, Laura, Mary si Carrie :)
Stiam de cartile care stau la baza acelei serii TV, dar inca nu le-am cumparat, pentru a le citi cu I.
Draga noastra prietena Raluca de la Caiet pentru Scoala de Acasa ne-a facut o surpriza frumoasa cand ne-a trimis "Animal Adventures", un volum plin cu aventuri selectate si re-povestite din cartile autoarei Laurei Ingalls Winder.
Animal Adventures face parte din colectia "Little House Chapter Books" - adaptari a unor sectiuni din cele 9 carti initiale ale Laurei Ingalls Winder


Acestea sunt cele opt povestioare. E o placere sa citesti fiecare din ele, marturisesc ca si mie mi-au placut foarte mult, nu numai I-nei, care cerea inca una si inca una, sa tot citim!


Textul este simplu, limpede, perfect adaptat cititorilor mai mici. Literele sunt de dimensiune destul de mare.


Eu i le-am citit si re-citit deja si mi-as dori sa le parcurga si ea, fiind astfel un inceput pentru I. sa citeasca carti cu text mai lung si fara poze (doar cate o poza o data la 3-4 pagini).
A inceput sa citeasca deja, vom continua cate un pic in fiecare zi.


Acesta serie de povesti simplificate le-am gasit pe Bookdepository de cumparat - impreuna cu o multime de alta carti scrise de Laura Ingalls Wilder.
Am observat ca exista variante si sub forma de picture books, mai simplificate decat cea prezentata mai sus, cele din colectia My First Little House Books. Daca le cautati pe Amazon, vei vedea cum arata inantru, sunt tare frumoase.
Pe youtube veti gasi si episoade din Little House in the Prairie, varianta mai vechi, sau ecranizare mai noua.

No comments:

Post a Comment