Friday, June 15, 2012

Musical Instruments

Zilele trecute am repetat cu I. instrumentele muzicale deja stiute si am invatat unele noi, folosindu-ne de cardurile free de la Counting Coconuts. Le-am denumit, apoi am cercetat 'beginning sound' - cu ce litera incepe fiecare, le-am sortat, etc.



I. ii place tare mult muzica si dansul, pot sa spun ca incerca sa danseze inainte de a sti sa umble ... Prin muzica a prins, a invatat mult in engleza, si acum, recent, in franceza.... In mod sigur, muzica, cantecele sunt instrumente excelente pentru invatarea limbilor straine, mai ales la copii.

Iata ce am mai folosit in activitatea noastra:


Puzzle-ul cu sunete, cu instrumente muzicale, de la Melissa&Doug, pe care-l avem demult si care mereu a fost iubit de I. Fiecare instrument produce sunetul specific.

Cartea Noisy Peekaboo, cumparata in urma cu un an din librarie. Este mai potrivita pentru toddleri, a fost tare indragita. Sub clapete, pe fiecare pagina, se ascunde cate un instrument muzical, pe care daca o ridici, face sunete exact ca si respectivul instrument.


Si, o carte superba, care am imprumutat-o de la Centrul Cultural Francez - e cu CD, care contine propozitii descriptive scurte, si diverse sunete din natura, animale, pasari, etc, grupate in categorii, ideala pt invatare intr-un mod placut. Am folosit sectiunea cu instrumente muzicale.


In incheiere, adaug un scurt video - de fapt e numai audio, nu se vede nimic, deoarece l-am inregistrat intr-o seara, pe terasa, era deja noapte - al I., cantand in franceza 'Mon Petit Oiseau' -- il stie tot cantecelul intreg si altele, insa de obicei, cand vreau sa o inregistrez, nu e dispusa sa cante. Am reusit sa o 'prind', un pic :)


3 comments:

  1. Superbe activitatile, materialele, imi place totul la nebunie! Multumim frumos pentru recomandari, sunt minunate!!!

    ReplyDelete
  2. Foarte faine materialele voastre pe tema asta- iar Irina e asa de muzicala! ne place mult cum canta :)

    ReplyDelete