Monday, June 25, 2012

Tot despre insecte....

Si daca tot am ramas la capitolul insecte, am re-citit una din cartile preferate ale I., 'Izzy Goes Missing', din colectia Busy Bugs Adventures, pe care o recomandam tuturor! Am luat-o dintr-unul din magazinele Carturesti, in engleza, dar am vazut colectia editata si in limba romana (sunt mai multe carti in colectie). Este o carte de tip pop-up, cu ilustratii superbe si personaje simpatice. Una din insectute lipseste, si atunci toti ceilalti pornesc in cautarea ei.



Si ne-am mai uitat la un DVD cu un serial pe care nu-l stiam, se numeste 'DIM DAM DOUM, Les petits doudous'. L-am imprumutat de la Centrul Cultural Francez, fara sa stim prea multe despre el ... si s-a dovedit a fi despre o familie de fluturasi, mama si tata, si cei trei copii, omidutzele Dim, Dam, si Doum. Deci ... a mersi bine cu noastra recenta despre viata fluturilor ...
Un exemplu: aici.
Noua ne-a placut tare mult, limbajul nu e complicat; e usor si placut de urmarit; de folos pentru invatarea francezei de catre copii.

4 comments:

  1. Noi n-am avut in mana decat editiile romanesti. Grafic, sunt intr-adevar tare reusite. Traducerile schioapata rau insa, pe alocuri...

    ReplyDelete
  2. Da ... poate din cauza ca varianta in engleza contine unele cuvinte mai putin uzuale .. si atunci, fiind si in versuri ... traducerile sunt cum sunt.

    ReplyDelete
  3. foarte frumoasa cartea, multumim pentru recomandare!:)
    ma bucur ca participi la colectia noastra, daca mai ai si alte propuneri, le astept cu placere.:)

    ReplyDelete
  4. Si noi multumim pentru vizita si comentariu! :)

    ReplyDelete