Monday, July 2, 2012

Pre-Reading Activities

Am incercat azi sa ne re-intram in ritm, acum ca I. se simte mai bine. Am facut cateva activitati de pre-reading, am iesit la joaca in curte, am cantat cantece in timp ce ne dadeam in leagan, iar apoi am revenit in casa unde i-am facut I. un mic cort peste doua scaune, de care a fost taaare incantata. A zis ca acum are si ea cont ca si indienii din Youkaidi, si s-a jucat pe iPad inauntru in cort.

Pentru pre-reading, am printat de la PreKinders.com acest set de carduri cu beginning sounds. Copilul trebuie sa aleaga care din cele doua imagini de pe card incepe cu litera scrisa pe card (de fapt sunetul de inceput).
I. a invatat de curand sa recunoasca sunetul cu care incepe un cuvant (in limba engleza), imi spune singura, si cand ne jucam altceva, cu ce sunet incepe cate un obiect. Ii face placere, deoarece e acum sigura pe ea. Acum cateva luni, acest fel de exercitiu era greu pentru ea, si nu era dispusa sa il faca. Nu am insistat atunci, am reluat recent, si acum se pare ca e pregatita pentru aceste exercitii.
I-am pregatit cateva monede, si i-am aratat cum va face, va pune o moneda pe imaginea (cuvantul) care incepe cu sunetul indicat pe fiecare cartonas.


A inteles repede si a facut singura. Primele cuvinte le-am spus cu voce tare, dar apoi nu am mai spus nimic, am lasat-o sa lucreze. Nu a fost nevoie sa rosteasca cuvantul, a stiut singura.


Apoi am facut cateva pagini (tot activitati de pre-reading) dintr-un caiet de lucru pe care prietena noastra Raluca ni l-a adus din Anglia. Este in genul caietelor de lucru ce se gasesc la noi, dar este in engleza. Este exact ce avem acum nevoie, multumim mult, Raluca!



Apoi a vrut sa-i dau iPad-ul, in cortul indienilor :) Nu se prea vede, ca e intuneric in cort! In poza, se juca un joc de matching, pe perechi, pe culori, etc.


Apoi i-am dat sa faca un joc de potrivire de sunete de inceput la cuvinte/imagini, deci pe tema ce am lucrat inainte. S-a descurcat binisor, de obicei cand stie ca e filmata nu mai e atenta si pune la nimereala. Toate ca toate, a fost un exercitiu bun.


Iar aici, face un joc tip Memory, trebuie sa descopere perechile identice. Sa se joace memory a invatat singura pe iPad, ulterior am inceput sa jucam memory si cu carduri propriu-zise.

4 comments:

  1. Ma bucur mult ca va este de folos carticica!

    ReplyDelete
  2. ce frumos v-ati jucat! imi plac mult jocurile voastre!
    jocurile de memorie sunt preferatele Dariei si am observat ca le face din ce in ce mai repede ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumim! Si mie imi place mult cu va jucati si lucrati voi!

      Delete