Saturday, January 26, 2013

Colectia Disney English de la Editura Litera - Invata engleza cu Winnie


Acum 3 ani si cateva lui, cand am inceput sa o invat engleza pe I. (mai multe detalii despre cum am inceput, dar si despre cat este de important sa incepem cat mai devreme invatarea limbilor straine, am scris in aceasta postare), am cautat prin librarii carti, materiale, orice care sa imi fie de folos in aceasta calatorie lingvistica. Am fost putin dezamagita - la momentul respectiv am gasit prea putine materiale care sa imi fie de folos. Imi doream carticele in engleza simple, potrivite varstei ei - si nu am gasit. In timp, am comandat carti de la edituri specializate, de pe Okian.ro sau de pe Nautilus.ro, am recurs si la carti online (mai multe informatii, in aceasta postare.).

Astazi am descoperit intr-o librarie cartile din seria Disney English ale Editurii Litera si am fost placut impresionata! Mi-au placut mult cartile bilingve si le recomand celor care fac engleza cu copiii acasa. Textul e putin pe pagina, tocmai potrivit pentru copiii incepatori, imagini superbe, dar si mici jocuri la sfarsit.
(Despre felul in care am citit noi, pentru a maximiza invatarea vocabularului nou in limba engleza, in aceasta postare).

Pentru noi, m-am oprit la doua caiete de lucru, tot din seria Disney English ale Editurii Litera unul pe tema animalelor, unul pe tema alimentelor - in special pentru activitatile propuse, adunare, potrivire, etc - jocuri potrivite copiilor de 3-5 ani.


Iata cateva imagini din caietul Yummy Foods:



Si cateva din cartea Favorite Animals:

8 comments:

  1. multumim pentru recomandari,nu stiam despre aceste carti

    ReplyDelete
    Replies
    1. cu placere, sunt chiar faine cartile/caietele!

      Delete
  2. nici eu nu stiam de ele...si tocmai am inceput orele de engleza acasa cu tudor...asa ca numai bine...intru in 10 sec pe siteul editurii sa vedem preturi si o comanda :) vai, iar ma tentati!!!...de cate ori zic ca o las mai moale cu jucariile si cartile, vad ceva interesant recomandat de voi...si vorba "piticilor voinici" iar ajung sa am drum batatorit pana la posta :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) sper sa va placa si voua, mult succes la orele de engleza, si in toate!

      Delete
  3. nici eu nu stiam de ele...si tocmai am inceput orele de engleza acasa cu tudor...asa ca numai bine...intru in 10 sec pe siteul editurii sa vedem preturi si o comanda :) vai, iar ma tentati!!!...de cate ori zic ca o las mai moale cu jucariile si cartile, vad ceva interesant recomandat de voi...si vorba "piticilor voinici" iar ajung sa am drum batatorit pana la posta :)

    ReplyDelete
  4. Am observat si pe S. si pe alti copii ca ei lucreaza mai cu drag pe caietele cu personajele lor favorite- multumim de recomandari, sunt foarte faine :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sa stii, am vazut la tema cu Angry Birds cu ce entuziasm a lucrat I.!

      Delete
  5. Multumesc pentru recomandari, chiar ma intrebam de ce la limba engleza la gradi nu se lucreaza cu fise bilingve, am crezut ca nu sunt publicate. Iar personajele Disney chiar ii vor atrage pe copii.

    ReplyDelete