Wednesday, January 23, 2013

Montessori-Inspired Lesson: Animals & Plants / Clasificarea Animale & Plante

In continuare la prezentarea noastra cu Fiintele vii si Obiectele (Living vs. Non-Living) urmeaza lectia despre plante si animale, pentru care ne-am inspirat tot din curriculum-ul de la Just Montessori - partea in care se preda aceasta lectie.
Pentru inceput, am rugat-o pe I. sa imi dea exemple de fiinte vii - si astfel am ajuns impreuna la concluzia ca fiintele vii sunt plantele, animalele si oamenii. In continuare, ne-am ocupat de clasificare in Animale si Plante, ca fiinte vii, si diferentele intre ele.

I-am pregatit pe o tavita mai multe animale (cat mai diferite - mamifere, pesti, pasari) si diferite plante (iarba, copaci, legume), pe care urma sa le clasifice in plante si animale.


Am pus cele doua etichete cu Animal and Plant si i-am explicat ce trebuie sa faca. A trecut imediat la treaba, a fost usor, dar i-a placut mult!


Dupa ce a terminat, am povestit putin despre cele doua categorii. Am intrebat-o in ce fel se inmultesc animalele, comparativ cu plantele, cu ce se hranesc pentru a creste, unde locuiesc/cresc etc.


Apoi, dupa o scurta pauza, am reluat tema, folosind cardurile de clasificare Animale/Plante de la The Helpful Garden. Din nou, un prilej minunat de a discutat despre diferitele feluri de animale. Am vazut ca unele au blana, altele pene, etc. Am intrebat-o care e cel mai mic/mare animal de pe carduri in realitate, etc. Un prilej bun de a provoca copiii la o discutie!



O lectie simpla, dar frumoasa, care deschide calea pentru lectia urmatoare de Zoologie, care va fi mai interesanta!

1 comment:

  1. Cred ca si dictionarele vizuale de pe http://ro.english-attack.com/photo-vocabs/recent?search_pv=&cat=738 va pot fi de folos

    ReplyDelete