Thursday, January 31, 2013

Un joc geometric simplu

Am primit recent de la Raluca un set de betisoare de lemn (spatule de lemn, pentru uz medical) - multumim mult, Raluca!
Pe langa intrebuintarile strict terapeutice (I. le-a folosit pentru a verifica daca animalele de plus au rosu in gat) - m-am gandit ce am mai putea face cu ele.

O prima idee a fost sa le pun magneti si sa le folosim la contruit pe tabla magnetica - mai ales pentru a repeta notiuni simple de geometrice.
Am facut un triunghi - i-am numarat liniile si colturile (eu asa i-am spus, deocamdata, ca are linii si colturi - si unde doua linii se intalnesc, formeaza un colt. - In engleza am folosit 'lines' si 'corners').


Am format un dreptunghi,din nou i-am numarat liniile si colturile, si apoi i-am pus acoperis un triunghi, sa fie o casa :)


I-a placut ideea, si a decis pe loc ca asta e casa de turta dulce si s-a apucat sa-i deseneze pe Hansel si Gretel inauntru :)


Mai tarziu ne-am jucat din nou cu literele, incercand sa formam litere mari.


Voi, la ce mai folositi aceste bete de lemn?

5 comments:

  1. Este excelenta activitatea asta, asa de mult imi place si mie!
    Ce bine deseneaza I cu manuta stanga!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Of, e stangace, Camelia - de mica a fost vizibil stangace... ceea ce e ok, atata ca la scris ii va fi mai greu pana se obisnuieste, va trece cu mana peste ce e scris etc. Asta e, se va invata ea....
      Multumim, a fost ceva nou, da, ne-a placut si noua!

      Delete
  2. CE idee faina, mie nu mi-a trecut prin cap sa le pun magneti! Spor la joaca!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumim! Cred ca vazusem ideea pe ceva bloguri americane si mi-a ramas pe undeva in minte :)

      Delete
  3. Imi place ideea cu magnetii, am vazut si eu ideea pe alte bloguri straine dar inca n-am incercat. Noi am mai folosit spatulele pentru a face marionete pe bat, iar acum am in plan niste puzzle-uri din astfel de spatule.

    ReplyDelete