Friday, April 5, 2013

Language Challenge April 2013 - CONCURS!

E timpul pentru primul concurs din cadrul Provocarii noastre la invatat limbi straine - Language Challenge April 2013!

Famous Kids - magazinul online unde gasiti multe, multe jocuri si jucarii educative - ne ofera ca premiu un voucher de 40 de RON pentru a-l folosi online in sectiunea produselor de invatarea limbii engleze! Va invit sa frunzariti aceasta sectiune, veti gasi zeci de jocuri, jucarii, dar si carti de folos pentru ca ai vostri copii sa capete drag de invatarea limbii engleze.

Concursul este deschis tututor celor inscrisi pana acum in cadrul provocarii nostre, dar si celor care doresc sa se inscrie. Va reamintesc ca noi v-am provocat ca in timpul lunii aprilie sa ne ocupam un pic mai mult de invatarea limbilor straine impreuna cu copiii noastri. Sa folosim cate 10 minute pe zi pentru a exersa cu copiii cuvinte noi, cantecele, pentru a citi carti in alta limba etc.

Concursul incepe astazi si dureaza pana duminica, 14 aprilie. Voi extrage castigatorul luni 15 aprilie, folosind random.org si va voi anunta atat pe blog, cat si pe Facebook. Va rog sa ne urmariti pentru a afla cine a castigat, si sa luati legatura cu mine in termen de 3 zile - altfel voi extrage un nou castigator.

Pentru a participa la acest concurs trebuie sa:

1. Sa fiti interesati si doritori sa-i invatati pe copiii vostri o limba straina, bineinteles! Sau mai multe!
2. Dati Like paginii noastre de Facebook, precum si paginii Famous Kids.(Daca nu aveti cont de Facebook, treceti la pasul urmator).
2. Sa va inscrieti, daca nu ati facut-o deja, in Provocarea noastra! Va rog cititi regulile participarii la Provocarea noastra. Articolul este in engleza in prima parte, insa veti gasi textul in limba romana, mai detaliat, putin mai jos. Urmati regulile de inscriere de acolo. (Lasati un comentariu acolo prin care ne spuneti varsta copiilor, daca ati lucrat pana acum cu ei la invatarea limbilor straine si de care limbi straine ati dori sa va ocupati mai mult pe parcursul acesti luni, aprilie).
3. Participa automat la extragere toti cei inscrisi in provocare (asa cum spuneam la punctul 2, trebuie sa va inscrieti).
4. Primesc o sansa in plus (deci vor intra de doua ori pe lista de extragere), cei care:
  • Daca au blog, vor scrie pe blogul lor un articol referitor la provocarea nostra si la acest giveaway, in care sa includa linkurile catre blog si catre sponsorul concursului + vor include in articolul lor cateva idei de invatare prin joaca a limbilor straine. Cum au invatat ei pana acum, ce materiale, etc. Poate ne dati cateva sugestii de jocuri, ce a functionat si le-au placut copiilor lor. Astept cu mare drag articolele voastre, sunt convinsa ca toti participantii la provocarea vom avea de invatat unii de la altii. Nu uitati sa lasati linkul catre blogul dvs. in comentariu la aceasta postare - iar eu le voi da share pe Facebook, sa ii inspire pe cati mai multi parinti. (Sunt cativa bloggeri care au scris deja un astfel de articol, ii invit sa lase linkul catre articol in comentarii mai jos!)
  • Daca nu au blog, insa vor sa impartaseasca cu noi ideile lor - ii invite sa scrie un comentariu la aceasta postare despre cum au folosit, sau se gandesc sa foloseasca cate 10 minute pe zi pentru a-i invata pe copii lor o limba straina acasa. Daca doriti sa ne aratati si poze cu activitatile facute, va invitam sa ne lasati linkuri catre albume Picassa, sau catre albume de Facebook!
Va multumim pentru participare si va doresc mult succes!

25 comments:

  1. Foarte frumos concursul! Mult succes tuturor! Noi vom raspunde provocarii, ca tare imi doresc sa-l invat pe L engleza, insa nu putem participa la concurs ca nu avem cont Facebook. Oricum va urmarim cu drag. Multumim

    ReplyDelete
    Replies
    1. Viorica, daca nu ai cont de Facebook e ok, tu te-ai inscris deja la provocarea noastra, deci intrati automat pe lista pentru concurs! Va astept cu drag sa ne mai povestiti ce ati reusit sa faceti saptamana aceasta, pentru a o doua sansa la premiu :) Sa aveti mult spor!

      Delete
  2. Adina, noi am inceput in forta, adica in mai toate activitatile noastre incercam sa includem "o portie" de engleza, iar cartile sunt majoritatea in engleza. La lectiile biblice trebuie sa avem macar un cantecel sau un desen animat in aceasta limba, si am lucrat si pe numere si cifre.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suna foarte bine, Raluca! Sa aveti mult spor!

      Delete
  3. Iata si articolul care anunta provocarea, in care am inclus si un mic anunt despre concursul de saptamana asta
    http://caietpentrucasamea.wordpress.com/2013/03/31/provocari-noi-si-vechi/

    ReplyDelete
  4. Si noi am inceput in forta, zic eu. Luni am citit niste carticele, vre-o opt la numar, simple, cu obiectul desenat si denumirea lui mai jos, ne-a luat vre-o 30 min, si i-a placut tare mult lui L. Apoi ne-am jucat cu laptopul, luat de la famous kids, care e in engleza, apasam anumite taste si il puneam pe L sa traduca ce zicea omuletul de acolo, unde nu stia il ajutam eu, ne-a ocupat si aceasta joaca vre-o 15 min. Apoi am purtat discutii simple: Unde este ceasul, iepurasul, ursuletul? Ce este acesta/aceasta? si el trebuia sa spuna in engleza. Spre seara i-am pus si cateva cantecele in engleza.
    Marti si Miercuri am avut tema Transporturilor, si am discutat despre ele si in engleza, am citit vre-o 3 carticele in engleza, a vazut cateva filmulete despre masinute, am avut carduri de memorie si cu umbre, totul in engleza. A fost foarte distractiv. Joi am abordat tema evolutiei fluturelui, si am citit Omida mancacioasa- in angleza, am ascultat varianta citita de Eric Carle, am avut materiale printate in engleza, am vazut filmulete tot in engleza. Vineri si sambata am numarat si numit culori in engleza, am citit neaparat cate o carte, am vazut din nou cateva filmulete scurte, am facut cateva joculete cu cartile de joc Engleza, de la ed Gama (de genul da-mi cartea cu purcelul-spuneam in engleza, si el tb sa gaseasca cartea care avea imaginea cu purcelul), si spre surpinderea mea s-a descurcat minunat.
    De la fiecare tema, la sfarsitul fiecarei zile, am avut grija sa ramana cu cel putin 5 cuvinte noi.
    Toata ziua incerc sa-i pun scurte intrebari despre cum il cheama, ce este asta, cati ani are, unde este ...?ce culoarea este asta? si sa-l provoc sa raspunda in engleza.
    Aceste activitati au fost frumos primite de micul meu L, si a fost extrem de recptiv, m-a uimit capacitatea lui de a memora. Speram sa ne putem tine de provocare si in urmatoarele saptamani. Multumim!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Viorica, e excelent! Jocuri multe si frumoase - ma vede ca L este receptiv si lucrati armonios impreuna. Foarte frumos, felicitari! Mult spor in continuare!

      Delete
  5. Si noi am lucrat mai mult saptamana aceasta la engleza, insa la noi progresele sunt mici. Lucram cate putin, pentru ca nu are rabdare suficienta. Saptamana aceasta am insistat pe alfabet si cifre. Ca materiale am folosit puzzle-urile incastru cu litere si cifre de la Famous kids, cantece de pe youtube (pe langa nursery songs, acum ii plac si snapsmartkids). In rest incerc pe parcursul zilei cand ne mai jucam si cu alte jucarii sa ii spun si echivalentul in engleza.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alina, voi sunteti inca mititei, va fi rabdare mai multa cand mai creste baietelul :) Pana atunci, cantecele sunt excelente, chiar ca si fond muzical cand se joaca, sau cand mananca etc. (Noi avem un obicei, ascultam cantece in franceza la micul dejun. In restul zilei, mai putin muzica in fr, dar in timpul micului dejun, da - merge bine impreuna cu cafeaua, si ne si binedispune!).

      Noua astea ne-au placut mult, in engleza: http://www.youtube.com/watch?v=pwycXUAGpKI&feature=related (sunt mai multe serii).

      Sa aveti mult spor!

      Delete
  6. Multumim pentru concurs, ne plac jucariile de la Famous kids.
    Cu lectiile de engleza ne descurcam bine, incerc sa o implic mai mult si pe Maria fiindca o imita pe Elena si ii place si ei sa cante si sa repete dupa noi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daaa, asa e, cei mici ii iau ca modele pe cei mari - parca e si mai usor sa lucrezi asa, cu ambii deodata :)

      Delete
  7. De-a lungul saptamanii trecute am lucrat si noi intens la imbunatatirea limbii romane :) si se vad si rezultate. Am citit aproape zilnic din cartile in romana (acolo unde intalnim cuvinte sau constructii ce mi se par greoaie i le traduc cu "adica ...." si continuu, pentru cu intelege destul de mult romaneste), am schimbat cd-urile din masina cu unele cu cantece in romana, pe care nu le mai ascultasem de cateva luni, am descoperit si versiunea in romana a desenelor noastre preferate Little Einsteins- Micile Genii, ne-am jucat folosind diverse materiale (de ex https://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=536279176424564&set=a.443842412334908.115868.100001274597613&type=1&theater&notif_t=like ), a vorbit cu bunicii la telefon mai bine ca niciodata :) ... Ne ramane sa incercam metoda cu jucaria care intelege doar romaneste si pe care vreau s-o cumparam din tara ca sa para mai credibila ideea :) ...

    In paralel, ne-am ocupat cate putin si de engleza si franceza ...
    Astept cu interes si alte idei si recomandari!

    Multumim pentru provocare, ne rezulta de un real folos!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Simona, wow, ce frumos, deja se vad rezultate, ma bucur mult!! Mult spor sa aveti in continuare!

      Delete
  8. Si noi ne-am tinut de treaba, dar din pacate, abia dupa ce se culca copiii va putem povesti cum ne-am jucat. Sper ca nu-i bai daca postez asa tarziu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Am vazut unde ai postat, aici, nu-i asa? http://www.facebook.com/ne.jucam.1?fref=ts

      Multumesc mult pentru ca ne arati cum va jucati si invatati voi!

      Delete
  9. Multumim ca faci provocarea si mai interesanta! Si noi ne-am tinut cit am putut de cele 10 minute, in unele zile au fost mai putine, in altele mai multe:) O sa revin pe blog in cursul saptaminii ca sa rezum o parte din activitati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc Alexandra, astept cu drag sa vad activitatile voastre!

      Delete
    2. Am scris aici un fel de rezumat din prima saptamina si am mentionat si concursul: http://kidsplusactivities.blogspot.ro/2013/04/10-minute-de-engleza-rezumatul.html

      Delete
  10. Eu speram ca aceadta provocare sa dureze mai mult..Saptamana trecuta am inceput cu baietelul meu de 3ani si 3 luni sa invatam lb franceza: 10 min in fiecare seara.Am folosit cantecele de pe youtube si desene animate; Trotro sunt preferatele lui. Deja Frere Jacque il stie bine-poate ca e scurt, de aceea. Oricum, eu sunt multumita. E un inceput bun si mi-as dori ca provocarea sa tina mai mult; ma pot tine de ea cu acest prilej. Am luat si o revista-Toupie chansons, insa baietelul nu a fost prea incantat de cantecelele de acolo.Incetul cu incetul!

    ReplyDelete
  11. Incerc sa scriu si eu cum a mers la noi provocarea - eu sunt codasa, am reusit sa citesc pentru mine cel mai putin, vine apoi Una (5 ani jumatate) - dar are si ea o scuza, e prinsa cu alte subiecte acum si engleza nu e tocmai cap de afis pentru ea, iar cel mai harnic a fost Petru (1 an jumatate), care a si citit zilnic (I-am citit eu de fapt), a ascultat muzica de pe comptines etc.

    Nu-l mai intereseaza deloc iepurele ala care vorbea numai franceza :)) in schimb pot acum sa-i strecor lexic nou desenandu-i. Ii place sa-i desenez, iar in timp ce fac asta ii numesc obiectele si-n franceza (uite oaia, beee, voila un mouton, le mouton etc.). Presimt ca o sa iasa lucruri frumusele de aici!

    ReplyDelete
  12. Raluca Radulescu, TargovisteApril 10, 2013 at 5:02 AM

    Din pacate, am aflat abia ieri de ceea ce se intampla aici..., astazi m-am inscris si eu si sunt in faza de planificare pentru ceea ce voi aplica in dup-amiaza asta. Darius, in varsta de 4 ani, are un pic de exercitiu, ca sa zic asa, la limba engleza. Am incercat sa-l invat ceva expresii si cuvinte in timpul activitatilor comune.., pana acum. Cu ajutorul vostru, sper sa lucram mai mult decat atat, asadar am pregatit ceva pentru azi. Asta in ceea ce priveste engleza.... Citind comentariile celor de mai sus, mi-a trecut prin cap ca as putea incerca si un pic de franceza..., dar nu stiu daca nu cumva copilul nu va mai intelege nimic :). E rârâit și sâsâit și cred ca ar fi foarte simpatic sa pronunte ceva cuvinte in franceza!

    ReplyDelete
  13. Uite, am scris un mic articol aici, legat de provocare, dar mai urmeaza sa adaug altele ;) http://crestem-impreuna.blogspot.ro/2013/04/provocare-si-giveaway-de-la-adina-our.html

    De cand ai lansat provocarea, am inceput sa invatam cantece de pe Youtube de la comptines, si deja stim cateva :), am continuat cu ReadingEggs, un program care ne place la nebunie si cu care Alin a invatat inca din primele zile de utilizare, deci dupa primele 2 lectii, sa citeasca in engleza. Cel mic e innebunit si el, invata sunete, invata interjectii, zice Yes, Next, repeta si el dupa ceea ce aude in program, e o nebunie lingvistica si muzicala la noi in casa fiindca baietii sunt foarte pasionati de muzica si limbi straine, pasionati sa citeasca si sa vorbeasca :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Andrea, cum functioneaza ReadingEggs? M-ai facut curioasa, Alin e cu siguranta un copil extrem de inzestrat de vreme ce a reusit o asemenea performanta asa de rapid!

      Delete
  14. Adina, am scris aici: http://oglinzi.blogspot.ro/2013/04/5-minute-pe-zi-franceza-cu-petru.html

    In rezumat: nu tinem lectii formale (Petru are un an jumate, cum Doamne iarta-ma sa-l pun la masuta sa "invete"?!), dar citim, cantam, folosim franceza in context de viata obisnuita si deocamdata ne e bine asa.

    Am inceput sa insist pe cate-un cuvant in mod special - ca regula generala, e un lucru pe care stiu ca-l stapaneste bine in limba romana (parti ale corpului, nume de obiecte, comenzi simple etc.)

    ReplyDelete