Friday, April 26, 2013

Language Challenge - April 2013 - Week 4. Themed Learning / Invatarea centrata pe teme

Cu intarzierea de rigoare :), suntem in a 4-a saptamana din Provocarea noastra la invatat limbi straine!
Nu am apucat sa scriu la timp articolul, sper ca v-ati descurcat cu invatarea si fara noi :)

Ce mai gandeam eu pentru aceasta saptamana care trece/ si cea care vine, asa pe final de provocare, sa lucram un pic tematic.
Eu cu fiica-mea am folosit foarte mult, pe parcursul timpului, fisele printabile tematice de la 1+1+1=1. Cand era mica, le foloseam ca si resurse - fiecare au o colectie foarte buna de cuvinte - pentru dezvoltarea vocabularului in limba engleza, iar unele pachete au si o mica poveste inclusa, care se poate folosi mai ales in cazul in care nu avem la dispozitie multe carti in engleza.

Exemple de pachete tematice: Baby Animals, Birds, Princess, etc.

Sa va dau un exemplu de lucru tematic - in urma cu ceva timp, am ales ca tema 'Farm' (Ferma) timp de o saptamana. Am adunat toate cartile in engleza pe care le aveam pe tema asta, am cautat fise printabile (Baby Animals), am cautat alte resurse pe calculator, precum si toate jocurile/puzzle-urile etc centrate pe aceasta tema.

Am continuat cu cartea cu CD - Farmyard Jamboree - de la Barefoot Books.
Surpriza placuta este ca pe Okian.ro se pot comanda si cartile editurii Barefoot Books! Noua ne plac mult!

Cantecul de pe CD este acesta:


Ne-am jucat in ton cu melodia, am adunat animalele necesare si le-am aliniat in ordinea in care apar in carte.

Alte jocuri cu tema 'Ferma':

Puzzle-le, cuburi:

Si din nou carti:



Acesta este doar un exemplu de a lucra pe o tema - prin joaca, prin activitati diverse, prin miscare, muzica si dans, copiii invata!
Va invit sa realizati o tema, in timpul cat ne-a mai ramas din Provocarea noastra la invatat limbi straine.
Si nu uitati sa va inscrieti la concursul noastru realizat impreuna cu Editura Gama, daca nu ati facut-o deja!

4 comments:

  1. foarte utile carticelele in limba engleza
    eu le folosesc la Daria cu succes de multa vreme
    sunt utile si cartonasele-jocuri cu imaginea intreaga, se desfac in doua si apare o fraza ce include acea imagine - acestea functioneaza tare bine si la Andrei (el prefera jocurile de genul: ma intreaba cum se zice la..., repeta dupa mine si mai adauga un cuvant sau doua in functie de cum vrea el....cam asa ne jucam in drum spre gradinita ;) )
    spor la invatat
    p.s.: legat de germana, am achizionat multe carti,jocuri....timpul insa e dusmanul meu si nu am reusit sa fac mare lucru....poate peste cateva saptamani voi reusi sa imi planific/organizez timpul mai bine

    ReplyDelete
  2. Din pacate am avut o saptamana potrivnica cu ambele fete bolnavioare asa ca planurile mele au fost amanate. Si noi suntem fani 1+1+1=1 si chiar intentionam sa invatam animalele domestice si salbatice, doar ca o sa ramana pe alta data. Saptamana asta am reusit totusi sa aruncam o privire pe cateva din site-urile cu povesti online pentru care iti muktumesc.

    ReplyDelete
  3. Cum am invatat/repetat animalele de la ferma saptamana ce tocmai s-a incheiat:

    http://amintiridebuburuza.blogspot.co.uk/2013/04/provocarea-lunii-aprilie-2013-language_29.html

    O saptamana frumoasa!
    Laura

    ReplyDelete
  4. Noi am stat mai prost cu timpul în perioada asta. Ne-am ținut de minutele de engleza (mai puțin o săptămînă în care am fost plecată din oraș) dar n-am reușit să le organizez tematic. Am luat în schimb pe vacanță un teanc de cărți în engleză de la biblioteca județeană, despre una din ele am scris aici:

    http://kidsplusactivities.blogspot.ro/2013/05/provocarea-celor-1000-de-carti-si.html

    Oricum, ideea este în continuare faină și o să continuăm cum putem cu studiatul limbilor străine. Mulțumim pentru toate sugestiile faine de pe blog și... keep an eye on you!

    ReplyDelete