Tuesday, February 11, 2014

Jocurile olimpice au inceput, deci e timpul de ... limba rusa!

Da, I. de multa vreme imi spune ca vrea sa invete si limba rusa. Si cum in ultimele zile a reinceput sa ma intrebe 'ea cand va invata limba rusa?', am cedat (psihic) si i-am cautat cateva mici fragmente din Little Pim si DinoLingo (ce sunt gratuite pe Youtube) si i le-am aratat.
Nu va puteti imagina incantarea cu care a urmarit totul, a repetat cuvintele, si a cerut sa vada din nou, din nou!
Ca atare, in prima zi a invatat cum se spune la pisica, caine, pasare, pasari, peste, mar, banana, lapte. Si parca inca ceva.
O mica demonstratie, sa avem ca amintire, ca nu stiu cat o va tine pasiunea asta!


Lista pentru limba rusa e aici, in caz ca mai re nevoie cineva. Nu mai are nimeni nevoie, nu-i asa??

4 comments:

  1. Ei, uite aici o clienta:). Nu stiu daca are neaparat legatura cu limba rusa, insa cu siguranta fetita mea adora sa vizioneze Masha. Domnul youtube, fiindca a observat un asa mare interes in aceasta zona, ne selecteaza alte filmulete in rusa, asa ca am ajuns sa vedem mai multe desene in aceasta limba (cu mentiunea ca multe desene sunt frumoase si lipsite de violenta). Iar cireasa de pe tort e am auzit si un cuvant spus de fetita mea, l-am recunoscut fiindca tocmai ce fusese folosit in desen, caci altfel nu mi-as fi dat seama. Mie una mi se pare o limba frumoasa, desi parerea generala este alta. La fel de mult imi place cum suna si portugheza, despre care iarasi spun multi ca e urata. Spor la invatat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Svetozar si DemianApril 15, 2014 at 1:13 PM

      Sustin cele spuse de tine :-)

      Delete
  2. Ce memorie buna are, Bravo ei! :)
    a mea vrea sa invete chineza. Sunt niste desene animate la noi la TV cu o fetita chinezoaica si bunicul ei si ii invata pe copii cuvinte in lb chineza. S-o vezi pe a mea ce atenta asculta si repeta si apoi il invata si pe fra-su. :)

    ReplyDelete
  3. Super!
    Eu in scoala am facut engleza si franceza, dar mereu mi-am dorit sa invat rusa. Acum de cand cu tensiunile dintre Ucraina si Rusia, am inceput sa caut si eu pe youtube filmulete de invatare a limbii ruse, la care ma uit impreuna cu fetita. Cele de la Little Pim sunt chiar dragute si usoare.
    Spor la invatat sa aveti!
    Irina

    ReplyDelete