Friday, December 7, 2012

School Wrap-Up - Beginning of December


We have been pretty sick over the last 2 weeks, with different colds and coughs. We did just a bit of school, we read a lot (Christmas stories and not only), listening to audio stories, watched Christmas videos on Youtube. Below are some printables that we worked on (from 1+1+1=1's Preschool Nativity Pack and Over The Big Moon's Nativity Pre-K Pack ).
Am fost cam raciti in ultimele doua saptamani. Pe rand, cate unul, si acum parca toti deodata, mai avem de tras cate un pic. 'Scoala' am facut doar un pic, in rest am citit mult (povesti despre Craciun si nu numai), am ascultat povesti audio, ne-am uitat la filmulete de Craciun pe youtube si bineinteles, ne-am jucat.
Cateva fise pe care le-am pregatit, am folosit fise din pachetele de Craciun despre care am scris.


Since she can easily read 2-3 letter words with phonics, I've decided to give a try and start the next step in the Montessori reading series. We have completed the Pink Reading series (the first stage) and now we started the Blue Reading Series, offered for free by the The Helpful Garden blog. I chose only a few of the words, to see how she does -- it went well, with a bit of help.
Deoarece I. citeste bine cuvintele formate din 2 sau 3 litere, am zis sa incercam sa citim si cuvinte un pic mai complicate, formate din 4 si 5 litere. Pentru aceasta, am inceput seria de citire albastra in stil Montessori, urmatoarea dupa citirea roz - si anume - Blue Reading Series, oferita gratuit pe blogul The Helpful Garden. Am ales cateva dintre cuvinte si imaginile aferente, mai multe pentru a testa daca I. este pregatita sau nu pentru seria de citire albastra. Cam jumatate din ele le-a citit singura, fara ajutor, restul le-am citit impreuna. Vom continua cu acest material, cred ca prezinta o doza buna de 'challenge' pentru I., pentru a merge mai departe.
Aceste materiale pot fi folosite ca si un jos de potrivire de catre copiiii mai maricei care invata engleza.


I've also showed her the 'ch' sound, using the word flip book I've introduced here.
Am introdus sunetul 'ch' - folosind carnetelul nostru pe care l-am prezentat aici.


I've pulled out some words from the Blue Reading Series and wrote them on paper, in bigger letters. It seemed she found them easier to read like that.
Tot din lista de cuvinte de la Blue Reading Series, pentru a mai varia, am scris o parte dintre ele pe biletele. Fiind scrisul mai mare, parca le-a citit cu mai multa usurinta.


I've also taught her that when she sees double l, you just read l, and practiced the '-ill' word family.
De asemenea, am invatat-o ca 'll' se citeste 'l', si am scris cateva cuvinte care se termina in 'ill'. Sub forma aceasta, de familie de cuvinte care se termina in '-ill', le-a prins foarte repede.


We read daily in French - magazines, stories etc - some of them are below.
Limba franceza face parte din viata noastra zilnica. I. alege sa citeasca indeosebi in franceza la culcare, asa ca  am citit in franceza carti, reviste, povesti de Craciun si de toate. O parte dintre ele, mai jos.


I've found a CD with the fairy tales at the French Cultural Center and she just loved listening to them at bedtime, especially when she was ill.
Si am ascultat povestile clasice pe CD in franceza. Am avut noroc sa gasesc la CC Fr un CD cu povestile cunoscute deja de noi - Bucle Aurii, Cei 3 porcusori, Alba-ca-Zapada etc, pe care I. le-a ascultat si re-ascultat in fiecare seara la culcare, in serile cand era mai racita, povestile o linisteau. Iar ziua ascultam cate o poveste si, in timp ce ascultam, ii dadeam viata povestii cu jucariile pe care le aveam la indemana.

One day, she asked me for some Spanish lessons, so I had her watch Little Pim Spanish. Can you tell she loves it? :)
Intr-una din zile a cerut sa-i pun ceva in spaniola, asa ca i-am pus Little Pim pe laptop. Se vede cat e de incantata? :)

What else she did? She played with our 3 cats that patiently endure her play ideas... Below, she's taking Cezar for a pillow.
Ce a mai facut? Ah, s-a jucat cu pisicile, bineinteles. Avem 3 pisici care rabda, atat cat pot ele, joaca I-nei.
L-a folosit pe Cezar drept perna.


She decorated Natalia the cat .....
Pe Natalia a impodobit-o ca pe un pom de Craciun ;)


And here is Thomas, the newest and most loving of our cats!
Iata-l si pe Thomas, cel mai nou, dar si cel mai iubitor motan al nostru!


How about you? Getting ready for Christmas?
Voi? Sanatosi, voiosi? Va pregatiti de sarbatori?

9 comments:

  1. O gramada de joaca, o gramada de cunostinte noi, si o gra-ma-da de pisici, cu I. in frunte! :)) Mi-a placut mult sa va citesc!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daaa, asa zice si I., ca noi suntem o 'familie de pisici'..:)

      Delete
  2. imi place-place-place!!!!
    sper sa imi fac si eu timp pentru fisele montessori - Daria ma bate la cap seara sa citeasca din cartile ei asa ca avem program inainte de culcare :D
    spor la joaca si la invatat !

    ReplyDelete
  3. un blog minunat! este admirabil ceea ce faci cu fetita ta. ai fost plecata prin State? ai un accent f autentic :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, am fost plecat putin, in doua randuri, asa e, dar accentul mi se trage mai degraba de la lucrul zi de zi cu americanii, deja de ani buni.
      Multumim pt cuvintele frumoase - si pentru ca ne-ai adaugat in blogroll-ul tau!

      Delete
  4. Adina, cu toata raceala ati avut o saptamana plina! Mi-as dori eu sa fi facut atat de multe cu S. Imi place de I., face niste progrese fantastice, un pupic din partea mea! Dar mai ales o imbratisare calda si multe multe felicitari campionului la sah!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumim mult, Raluca!
      Nu prea mai apucam sa lucram in ritm normal, cred ca 'de vina' sunt sarbatorile care se apropie, zapada de afara, etc. Ne adaptam, ce sa facem, bine ca ne-am insanatosit acum!

      Delete
  5. Hi Adina,

    Currently I am working on my website which is taking longer than I thought. I plan on blogging alot more in the new year. I have lots to blog about.

    Anyhoo thanks for your comment and your encouragement.

    My new blog address is www.smartbabysmartkid.com

    Kind Regards

    Kimba15 (Smartbabymum)

    ReplyDelete